“Subhanallah.. Kem4tian yg sgt dicemburui…” Sampai Didalam Masjidil Haram Masih Ada Yg Mendoakan Arw4h Siti Sarah.

“ALLAH TERLALU SAYANG U IBU,,,BERGEMBIRALAH DISYURGA BIDADARI KU SITI SARAH..”

Itulah sedikit coretan dari posting terbaru Shuib di instagramnya. Shuib berkongsi sebuah video memaparkan seorang individu melakukan solat gh4ib jenaz4h untuk arw4h Siti Sarah.

“Allahuakbar,ALLAH MAHA BESAR, Dpt kiriman video solat gh4ib jen4zah dlm MASJIDIL HARAM..” Tulisnya di ruangan kapsyen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Komen Netizan

Terdahulu

Nampak tenang, kuat dan mampu tersenyum saat bercerita tentang kem4tian isterinya, Siti Sarah Raissuddin pagi tadi, Shuib Sepahtu mengakui ketenangan tersebut hanyalah dari segi luaran, namun dalamannya hanya Allah SWT yang tahu perasaan sebenar.

Bagaimanapun, Shuib, 37, tetap reda dengan pem3rgian wanita yang sudah dianggap sebagai ketua bidadari syurganya itu.

“Saya nampak okey sahaja, tapi di dalam Tuhan saja tahu. Dari semasa ke semasa saya cuba pujuk hati. Perkara ini berlaku betul-betul pantas,” katanya sebelum majlis tahlil dan bacaan Yasin secara maya sebentar tadi.

Pada masa sama, Shuib memberitahu, banyak perubahan berlaku atas dirinya selepas diuji dug4an g3tir yang berlaku dalam tempoh beberapa hari lalu.

Berkongsi jiwanya yang semakin beroleh ketenangan, bekas penyampai radio Hot FM itu memberitahu hatinya semakin l4pang selepas meredakan pem3rgian isteri tercinta.

“Semalam saya hampir jadi orang yang tak reda tetapi alhamdulillah selepas saya lepaskan, reda dengan pem3rgiannya, dia p3rgi dalam keadaan luar biasa hari ini. Alhamdullilah.

“Saya bersyukur saya yang masukkan dia ke dalam liang lahad. Pemergiannya sangat luar biasa dan dipermudahkan, seronok melihat semua urusan lancar. Rasa lapang hari ini juga sangat luar biasa.

“Anak saya sedikit koy4k tetapi insya-Allah perjalanan tersebut Tuhan mudahkan,” katanya lagi.

Reda melepaskan pem3rgian isterinya, Shuib juga memaklumkan kegus4ran hatinya hilang selepas pelantun lagu Kesetiaan itu disahkan meningg4l dunia awal pagi tadi.

“Saya terima hakikat dia sudah ti4da. Semoga Allah bimbing hati saya untuk perlahan-lahan pulih dan reda.

“Perasaan gus4r telah hil4ng. Saya juga sempat ajar dia mengucap. Benarlah jika kita reda, Allah akan beri nikmatnya itu apabila ramai tidak henti-henti mendoakannya,” kongsinya lagi.

Siti Sarah, 37, menghembuskan n4fas ter4khir pada pukul 5.13 pagi tadi di Pusat Perub4tan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) selepas tiga hari dit1durkan akibat j4ngkitan Cov1d-19.

Sumber: K! ONLINE, IG Shuib

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *