“Saya tidak tahu pun…” Diana Rafar Terp4ksa Gugvrkan K4ndungan Gara2..

Tidak sedar dirinya h4mil, pelakon Diana Rafar reda apabila terp4ksa menggvgurkan k4ndungannya berusia dua bulan selepas berlaku pend4rahan selama empat hari sehingga tek4nan d4rahnya menjadi rendah.

Diana berkata dia hanya mengetahui dirinya h4mil selepas mengalami pend4rahan secara tiba-tiba. Namun, disarankan oleh doktor untuk menggvgurkan k4ndungan berkenaan.

“Saya tidak tahu pun saya h4mil sebenarnya. Cuma sekitar minggu lalu, saya alami pend4rahan dan diberitahu doktor bahawa saya sedang h4mil dua bulan.

“Tetapi selepas beberapa hari, tek4nan d4rah saya sangat rendah iaitu bawah 70 dan kerap berasa hendak pit4m, jadi doktor sarahkan supaya saya ‘cuci’ k4ndungan (terpaksa digvgurkan). Mungkin kerana j4nin pun sudah tidak elok,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana Rafar (@dianarafar)


Terkil4n dengan apa yang berlaku, bagaimanapun Diana dan suaminya, Zamarul Hisham reda dengan segala ketentuan Allah dan mungkin ada hikmah disebaliknya.

“Allah SWT adalah sebaik-baik perancang. Mungkin ada hikmah disebaliknya. Lagi pula anak ketiga saya masih belum berusia setahun.

“Dengan situasi p4ndemik Cov1d-19 yang masih bvruk, saya tertanya-tanya juga sama ada saya mampu (untuk h4mil) pada ketika ini,” katanya.

September tahun lalu, Daiana selamat bersalin anak ketiga iaitu lelaki. Diana dan Zamarul sebelum ini dikurniakan dua anak, Kashfi Haiqal, 11, dan Kayla Reysha, 4.

Sumber: Rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *