“Dari kecil saya diajar utk mencari du1t sendiri..” Tak Mahu Sus4hkan Suami, Adira Suhaimi Sanggup Bekerja.

Adira Suhaimi atau nama sebenarnya Siti Adira Suhaimi merupakan seorang bintang Akademi Fantasia yang berasal dari Ranau, Sabah.

Sebelum ini, anak-anak menjadi punca utama Adira Suhaimi dan suaminya, Datuk Red tidak jadi bercer4i.

Lebih selesa berdikari

adira suhaimi

Menerusi laman Berita Harian, Adira Suhaimi lebih selesa untuk berdik4ri dan mencari pendapatan sendiri walaupun memiliki suami yang mampu untuk men4nggung kehidupan hariannya.

Dari kecil saya diajar untuk mencari du1t sendiri. Walaupun ada suami, saya kena ada peranc4ngan, sekurang-kurangnya tidak terlalu mengharapkan suami. Kita kena ingat ada masa suami sen4ng dan sus4h.

Jadi, saya tidak mahu menyus4hkan suami, jadi biarlah saya bekerj4. Saya anggap lebih senang apabila saya memiliki du1t sendiri boleh juga dikongsi pada keluarga, adik beradik dan mereka yang memerluk4n.

Saya suka membeli apa sahaja yang dimahukan dengan du1t sendiri. Saya juga mempunyai peranc4ngan masa depan untuk anak-anak.

Adira juga mengatakan bahawa dia simpan sedikit peninggalan buat anak-anak, kerana dia juag tidak tahu umurnya panjang atau tidak. Penyanyi berkulit putih ini juga mengatakan, dia tergerak hati membuka perniagaan untuk membantu orang lain yang dalam kesusahan.

Saya pernah berdepan dengan kesus4han hidup, saya tahu bagaimana rasa per1tnya apabila bergelut dengan bebanan kew4ngan.

Niat saya membuka perniagaan bagi membantu orang lain yang ada masalah kewangan. Sekarang saya masih mencari apa yang boleh saya lakukan untuk bantu orang lain dengan platf0rm yang ada.

Lebih serius dalam perniagaan

Adira kini telah mengeluarkan produk makanan tambahan bernama Soo Puteh. Setelah empat bulan pelancaran produk itu, Adira kini lebih yakin dan serius untuk mengemb4ngkan perniag4annya.

Penyanyi lagu Ombak rindu itu mengatakan bahawa dia tidak sangka akan mendapatkan sambutan yang memberangsangkan dalam tempoh empat bulan. Adira mula serius dalam perniagaan sejak berlakunya pand3mik Cov1d-19.

Bermula 5,000 kotak, kini saya menambah sebanyak 10,000 kotak lagi. Ini adalah permulaan baik buat saya.

Insya-Allah saya akan terus berniaga. Saya perlu berniaga sebab tidak tahu bila pand3mik akan berakhir. Jadi, saya kena ada perancangan awal.

Menceburi bidang perniagaan tidak menjadi sebab untuk berhenti dari kerjaya nyany1an, Adira mengatakan bahawa dia masih mengutamakan kerjay4nya sebagai penyany1 dan mahu cuba untuk seimbangkan kedua-duanya.

Kredit: Berita Harian

Sumber : Oh Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *