“Daddy yg mcm Upin Ipin, botakk..” Video Gelagat Comel Matin Kenakan Blik Daddy Buat Rmai Terhibur.

“Daddy yg mcm Upin Ipin, botakk..”

Itulah sedikit celoteh dari Matin, cahaya mata ketiga Shuib bersama arw4h isterinya Siti Sarah.

Didalam video yang dikongsikan Shuib didalam IG Story, dapat dilihat Matin kini lebih ceria dan gembira selepas episod duk4 kehil4ngan ibu tercinta.

Video Tersebut:

Dalam video itu juga kelihatan Shuib cuba mengajuk Matin yang kelihatan sama seperti watak Upin Ipin kerana suka makan ayam goreng.

“Suka sangat ayam goreng, betul-betul macam Upin Ipin la Matin nii..” Kata Shuib

Namun reaksi comel Matin yang membalas ajukkan daddy nya dengan mengatakan daddy la yang sepeti Upin Ipin kerana berkepala botak buat ramai terhibur. Dapat didengari juga Shuib ketawa melihat keletah comel Matin.

Terdahulu

Arwɑh Siti Sarah Hadir Dalam Mimpi Anak Ketiga, Ini Yang Berlaku

“Ibu datang… balik rumah bawa Ayash.” – Ariq Matin

Ucapan di atas adalah cerita keluar dari mulut ketiga anak Allɑhyɑrhɑm Siti Sarah, Ariq Matin, yang kini berusia 6 tahun.

Berdasarkan bapanya, Shuib, ucapan di atas dikongsi saat dia sedang memandikan anaknya itu.

“Tadi masa mandikan Matin, tiba-tiba cakap dia mimpi ibu.”

“Saya cakap (dalam hati)… alamak seronoknya, aku ni minta (mimpikan ɑrwɑh) tak dapat-dapat.”

“Matin cerita lagi..mimpi ibu datang balik rumah bawa Ayash. Bagi Matin pegang Ayash, tapi ibu diam je tak cakap apa-apa” – ujar Shuib.

Selain itu, Shuib juga cembμrμ selepas mendengar cerita Matin tersebut dan malah berpesan seperti di bawah:

“Saya beritahu dia, nanti kalau Matin mimpi lagi, beritahu ibu tolonglah masuk dalam mimpi daddy..rindu sangat nak jumpa dia.”

“Sebenarnya sejak Isnin saya berdoa minta sangat-sangat untuk jumpa dia dalam mimpi”

“Tapi dia tak nak datang..rupa-rupanya Allah salurkan melalui orang lain.”

Sumber: Berita Awani, IG Story Shuib Sepahtu

[1] Rujukan, mStar

[2] Gambar 1, Beautiful Nara

[3] Gambar 2, Xtra

[4] Gambar utama, Tzkrh dan Harian Metro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *