Tul4r Video Individu Bawa Batu Nis4n Di Jln Genting, Brader Ini Tampil Jelaskan Perkara Sebenar Yg Berlaku.

Baru-baru ini tular di media sosial did4kwa penampakan ‘h4ntu wanita’ membawa batu nis4n dipercayai di Jalan Genting sehingga meng4nggu orang ramai akhirnya terb0ngkar semalam.

Menerusi perkongsian video oleh Fareez Effizal di laman aplikasi TikTok, sekumpulan lelaki telah mendapat laporan dan membongk4r identiti ‘h4ntu’ yang meng4nggu pengguna jalan raya di kawasan tersebut.

Ent1ti m1steri merupakan seorang pemuda yang menuntut ilmu persil4tan yang s4lah sehingga menyebabkan dia seperti dia s4mpuk.

Berdasarkan video berdurasi tiga minit empat saat di TikTok itu, sekumpulan lelaki itu sedang mengejar ‘h4ntu’ itu sambil membaca ayat-ayat suci Al-Quran sehingga individu itu berhenti.

Video Part 1:

Ketika kejadian, ‘ent1ti’ itu merupakan seorang pemuda yang memegang batu nis4n dan did4kwa menuntut ilmu persil4tan yang s4lah menyebabkan dia jatuh mengelvpur apabila mendengar ayat suci Al-Quran.

Video Part 2:

Susulan perkongsian video itu, rata-rata orang ramai berasa seram apabila melihat kejadian yang berlaku itu dan mereka mend4kwa terdengar suara perempuan seperti mem4nggil.

Video Part 3:

“Cuba pakai ‘earphone’ lepas itu fokus akan ada suara wanita seperti memanggil, selamat video ini lalu di TikTok saya dalam pukul tujuh pagi,” kata CekNazr.

“Dia sendiri pun tak tahu kenapa dia ada dekat situ, jadi tak pel1k bila dia jalan laju sangat sebab itu bukan dia,” jelas Pitzaofficial.

“Lepas dia sedar dia panggil ibu dia dan tanya dekat mana, semoga dipermudahkan segala urusan adik ini, kenapa sampai jadi macam ini,” ujar Norliana Ali.

Sehingga kini, perkongsian video tersebut meraih lebih satu juta tontonan dan 81,100 tanda suka di akaun TikTok miliknya

Video Penjelasan:

Sumber: K! ONLINE, Youtube, Tiktok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *