Baru Je Nk Gembira Isteri H4mil Stelah 3 Thun Mencuba, Skali Benda Lain Pula Yg Jadi…

Dalam satu perkongsian yang dimuat naik oleh seorang Peguam Syarie, Amalina Adam menerusi media sosial Facebooknya, menceritakan akan kisah kegembiraan si suami yang bertukar d3rita apabila mengetahui k4ndungan isterinya itu bukanlah dari ben1hnya.

Gambar hiasan.

Kisahnya bermula apabila rumah tangga yang didirikan oleh pasangan ini belum dikurniakan zuri4t setelah hampir 3 tahun tempoh perkahwinan mereka. Menurut si suami, mereka masih berusaha secara tradisional mahupun mendapatkan rawatan pakar.

Cur4ng Sang Isteri Membawa Penzin4an

Selepas setahun bernikah, si isteri mer4yu untuk bekerja di sebuah kilang dan si suami turut bersetuju akan permintaan itu tanpa berfikir panjang, dengan beranggapan dapatlah si isteri membantu meringankan beb4n tanggungan isi rumah. Isteri tersebut sangat gembira kerana dapat berkerja dan mempunyai rakan-rakan untuk ‘me time’ kelak.

Setelah hampir setahun bekerja, isteri mula buat perangai. Apa sahaja suaminya buat, semuanya serba tidak kena. Termasuklah suami men3gur isterinya suka pulang lewat malam sedangkan waktu bekerja sehingga jam 5 petang sahaja.

“Kadangkala alasan isteri terlebih ‘me time,’ bukan ada siapa pun di rumah yang hendak dilayannya. Hanya mengadap muka suami sahaja, pen4t juga katanya.”-Suami

Si suami mula berasa terkil4n dengan kata-kata isterinya termasuklah menyes4l pula beri kebenaran isterinya bekerja. Disebabkan itu, si suami berkeputusan untuk tidak men3gur isterinya itu sehinggalah kawannya memberitahu bahawa isterinya selalu bergaul dengan lelaki yang berkerja satu kilang dengan kawannya itu sehinggakan ada yang kata si isteri adalah j4nda.

“Hanya berkawan sahaja..”-Isteri

Itu lah jawapan yang diterima si suami sebelum bertindak untuk merampas telefon isterinya yang mana dih4lang sekerasnya oleh sang isteri. Dia yang g4gal untuk mendapatkan telefon si isteri akhirnya berjaya membukanya dengan alasan untuk menyemak baki akaun bank. Dengan pantasnya si suami membuat pendua jari ketika isteri leka berbual dengan jiran.

Pada malam hari yang sama, si isteri telah dibawa ke hospital selepas mengadu berasa tidak sihat dan disahkan h4mil. Dia (suami) berasa gembira dan tidak sabar untuk memberitahu kepada ahli keluarga yang lain.

Gambar hiasan.

Mal4ngnya, kegembiraan itu hanyalah bersifat sementara apabila si suami membuka dan membaca semua sms dalam applikasi Whatsapp isteri tersebut pada keesokan harinya dikala si isteri sedang mandi.

“Dirinya h4mil hasil hubungan h4ram mereka (si isteri dan lelaki kilang)”-Isteri

H4ncur hati seorang suami apabila mendengar pengakuan si isteri padahal mereka sudah merancang untuk meraikan berita gembira itu setelah si isteri selesai cuti s4kit.

‘Segala perbualan melalui sms di dalam whatsapp tersebut dijadikan bahan bukti untuk meminta isteri tersebut menjawab di dalam mahk4mah kelak. Suami bersedia mengambil tindakan und4ng-und4ng melalui mahk4mah dan tidak terburu-buru membuat keputusan secara peribadi.’


Sekadar perkongsian. Wallahualam.

Sumber: Amalina Adam, OB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *