“Barbie Papua..” Tul4r Wajah Cantik Gadis Papua Persis Minah Salleh. Rmai Tak Tahu Ini Kisah Sebenar Disebalik Kejelitaannya.

Seorang gadis dari wilayah Papua, Indonesia menjadi sensasi internet kerana memiliki paras rupa seperti wanita Barat sehingga mendapat julukan sebagai ‘Barbie Papua’, lapor portal Wolipop hari ini.

Herolena Beroperay, 21, berkata, dia sering disalah anggap sebagai gadis warganegara 4sing di negaranya atau mempunyai d4rah k4cukan Barat, namun hakikatnya, dia berdarah asli Papua serta menghid4p 4lbino.

“Keluarga saya berasal dari Serui, bapa saya adalah daripada suku kaum Poombawo dan ibu saya daripada suku 3W (Wondau, Wondei, Wonawa).

Foto – Tiktok

“Kami sekeluarga menetap di wilayah Papua, daerah Kepulauan Yapen. Saya ialah gadis asli Papua dan tidak mempunyai dar4h k4cukan kerana ibu bapa saya juga berasal dari Papua,” katanya.

Sementara itu, Herolena turut mengakui bahawa keadaan fizikalnya yang berambut perang dan berkulit putih adalah disebabkan oleh keadaannya yang merupakan seorang penghid4p 4lbino.

Foto – Tiktok

“Ya, saya ialah seorang 4lbino kerana beberapa ciri fizikalnya ada pada saya. Namun, keadaan ini tidak mem4tahkan semangat saya, bahkan saya semakin mempercayai diri sendiri dan mengasah segala potensi yang ada dalam diri,” ujarnya.

Selain menghadiri kuliah, Herolena kini turut menjalankan perniagaan online untuk mengisi waktu lapang selain mengikuti kelas peragaan.

Foto – Tiktok

Dia turut menerima banyak tawaran untuk menjadi m0del selain pernah bergelar juara dalam pertandingan Pencarian M0del Indonesia di peringkat daerah hingga wilayah. – Agensi

Sumber: Kosmo, Tiktok, Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *