“T4kut ‘k4ntoi’..” Ayda Jebat Dedah Sesuatu Pasal K4ndungannya.

Pasangan selebriti popular Ayda Jebat dan suami, Nabil Mahir mended4hkan j4ntina bayi mereka yang bakal dil4hirkan sekitar penghujung bulan depan ialah perempuan.

Pengumuman tersebut dibuat menerusi sebuah video berdurasi lebih tujuh minit yang dimuat naik dalam saluran YouTube, Wuvv Show.

Perkongsian berita gembira itu turut disaksikan anggota keluarga mereka di rumah termasuk teman-teman rapat secara dalam talian.

“Saya lega sebenarnya selepas memberitahu keluarga tentang j4ntina anak kami kerana sudah lama saya dan isteri menyimpan r4hsia ini. Kalau di rumah, apa-apa barang yang kami beli untuk bayi, kami akan s0rok dalam bilik.

“T4kut juga bila ‘k4ntoi’ nanti. Tapi alhamdulillah, akhirnya kami membuat pengumuman sekitar dua hari lalu dan keluarga sangat gembira apabila mengetahui anak kami nanti adalah perempuan,” kata Nabil.

Ayda atau nama lengkapnya Nur Suhada Jebat, 29, ketika ditemu bual Kosmo! Online secara dalam talian turut memberitahu bahawa dia akan menjalani pr0ses bers4lin secara pemb3dahan C4esarean Section (C-Sect).

“Saya memilih untuk bers4lin secara pembed4han. Sebenarnya tiada sebab apa pun, cuma saya memang ingin bersalin secara pembed4han selepas disahkan h4mil.

“Doktor pun ada tanya dan saya tetap beri jawapan saya. Tak ada al4san. Yang penting, bayi sihat, saya pun sihat,” katanya.

Awalnya pelantun P4rah P4rah itu dijadualkan bersalin pada 8 Oktober nanti, namun disebabkan dia memilih untuk bersalin secara pembed4han, proses kel4hiran akan dilakukan dua minggu lebih awal daripada tarikh jangkaan.

Disoal tentang nama pilihan untuk permata hatinya, Ayda dan Nabil telah mempunyai beberapa pilihan, namun masih belum membuat sebarang keputusan muktamad.

“Sepatutnya dah kena pilih nama anak. Tapi kami masih belum tahu lagi nama apa nak letak. Selalunya orang akan gabungkan nama suami isteri, tapi kami tidak. Belum ada sebarang keputusan nanti.

“Tapi yang pasti, nama anak kami nanti akan membawa makna yang baik-baik,” ujarnya.

Sekadar info, Ayda mendirikan rumah tangga dengan pasangannya, Nabil pada 1 Januari lalu di Masjid Al-Taqwa, Taman Tun Dr. Ismail di ibu negara selepas mengikat pertunangan secara dalam talian pada 28 April tahun lalu ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sumber: K! ONLINEWuvv Show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *