“Tiap mlm terfikir tentang kem4tian..” Isteri Bad Indigo, Ashira Aziz Kini Berhijab Menutvp Aur4t?

“Saya masih belajar untuk ke arah itu (berhijab) dan tidak berani untuk berjanji 100 peratus mengatakan saya telah berhijab penuh. Apa-apa pun saya akan cuba yang terbaik.”

Itu jawapan yang diberikan oleh penyanyi, Ashira Aziz ketika dihubungi Kosmo! Online berhubung perkongsian sekeping fotonya berhijab (menutup aur4t) dalam Instagram malam tadi.

Ujar Ashira atau nama lengkapnya Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz, 36, berkata, perasaan untuk berhijab dan menjadi lebih baik tiba-tiba muncul ketika dia menjalani r4watan dan kuar4ntin kendiri selepas dij4ngkiti Cov1d-19 sekitar penghujung Julai lalu.

“Masa saya s4kit baru-baru ini (pos1tif Cov1d-19), saya tertanya-tanya sama ada saya akan h1dup lagi atau tidak pada keesokan hari. Saya sempat bert4ubat atau tidak? Biasalah kita manusia biasa yang tidak pernah l4ri daripada melakukan kes4lahan.

“Tiap-tiap malam saya terfikir tentang perkara itu (kem4tian). Lebih-lebih lagi apabila saya susah hendak bern4fas sehingga saya menjadi t4kut,” jelasnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AshiraGV7 (@ashiraaziz)


Kata pelantun lagu Di Ombak Res4h itu lagi, suatu hari ketika bersendirian di dalam bilik, dia membelek-belek aplikasi jualan secara dalam talian dan tertarik dengan beberapa helai tudung yang dijual pada harga murah.

“Mungkin Allah SWT nak gerakkan hati saya ketika itu. Saya rasa cantik sangat tudung tersebut dan harganya juga murah iaitu serendah RM5 sehelai. Jadi saya beli beberapa helai.

“Ketika mem0tong gelang selepas disahkan bebas daripada Cov1d-19 baru-baru ini, saya telah mula berhijab, tetapi tidaklah sempurna lagi,” katanya.

Ujar Ashira yang juga isteri kepada penyanyi, Bad Indigo itu lagi, beberapa kejadian yang berlaku disekelilingnya termasuk kem4tian ibu tirinya, Norma Ariffin dan pem3rgian rakan artis iaitu penyanyi Siti Sarah Raissuddin akib4t Cov1d-19.

“Selain terkes4n akibat diri sendiri dij4ngkiti Cov1d-19, pem3rgiaan beberapa insan yang saya kenali seperti Mak Norma (ibu tiri) dan Siti Sarah turut meninggalkan keinsafan dalam diri,” katanya.

Mengakui berasa agak ‘m4lu’ untuk mendedahkan imej terbaharunya itu, Ashira berharap selepas ini jika hendak keluar rumah, dia akan tetap mengenakan hijab di kepalanya dan memohon doa daripada peminat untuk membulatkan hati menutvp aur4t.

“Kalau Allah SWT restui saya, benda itu (menvtup aur4t) akan berlaku juga. Insha-Allah,” jelas Ashira.

Sumber: K! ONLINE, IG AshiraGV7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *