“Tolonglah hvkum g4ntung tak perlu bagi peluang untuk hidup..” Anzalna Luah Rsa M4rah Gara2…

“Tert3kan sekali pun, tolonglah jangan lepaskan (ger4m) pada bayi atau anak kecil. Mereka tak bers4lah.”

Demikian reaksi pelakon, Anzalna yang meluahkan rasa kec3wa dan m4rah berhubung k3s pend3raan melibatkan kanak-kanak berusia setahun empat bulan di Tampin, Negeri Sembilan baru-baru ini.

Anzalna, 33, berkata, menyentuh k3s pend3raan kanak-kanak, jiwanya sens1tif memandangkan dia sendiri terpaksa menunggu masa yang lama untuk dikurniakan cahaya mata.

“Saya tahu ramai yang meng­hadapi mas4lah mvrung dan terkes4n disebabkan Cov1d-19. Ada yang hil4ng kerja tetapi tolong jangan lepaskan (tek4nan) pada anak. Mereka bukan tempat untuk melepaskan ger4m.

“Saya juga ada anak dan perbuatan seperti ditvmbuk, dicvcuh puntung r0kok serta ditek4p dengan seterika amat mel4mpau,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Ahad di sini semalam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anzalna Nasir (@anzalnanasir88)


Menurut pemilik nama penuh, Nur Anzalna Md. Nasir itu, anak merupakan anugerah terindah dan menjadi tanggungjawab ibu bapa untuk melakukan yang terbaik untuk zuriat mereka.

“Jika baca berita k3s d3ra me­libatkan kanak-kanak, saya jadi ger4m. Saya sendiri dikurniakan rezeki zuriat agak lewat selepas berkahwin. Ada orang terpaksa tunggu berbelas-belas tahun untuk dapat anak,” luahnya.

Terdahulu, pelakon drama Memori Cinta Suraya itu menerusi InstaStorynya berharap ibu dan bapa tiri m4ngsa dikenakan hukvman ber4t.

“Ya Allah s4kitnya hati baca. Tolonglah hvkum g4ntung tidak perlu bagi peluang untuk hidup,” tulisnya.

Anzalna berkahwin dengan Hanif pada 2016 dan dikurniakan anak, Mohamad Eidrees yang kini berusia dua tahun.

Akhbar sebelum ini melapor­kan seorang kanak-kanak terp4ksa men4han s4kit apabila badannya dicvcuh puntung rok0k dan ditvmbuk di muka.

Susulan itu, polis men4han ibu dan bapa tiri mangsa di Tampin selepas menerima laporan daripada seorang petugas kesihatan sebuah klinik kesihatan di daerah itu pada 25 Ogos lalu.

Pasangan suami isteri itu berusia 17 dan 23 tahun.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *