“Jujur kata, aku sangat kecew4….” Cikgu Fadli Salleh Bid4s Kenyataan ‘Bendera Putih Tanda Putvs Asa’..

Kempen kibar bendera putih kini menjadi salah satu cara utama untuk mendapatkan b4ntuan dari pihak ramai. Hal ini sedikit sebanyak mampu membantu golongan yang memerlukan dikala p4ndemik C0vid-19 serta Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan kerajaan.

Dengan itu, ramai pihak serta agamawan memberi pendapat tentang perbuatan itu. Ada yang menyokong dan ada juga yang menol4k. Seperti pendapat daripada Mufti Pulau Pinang, beliau berpendapat bahawa kempen bendera putih adalah tanda putvs asa dan lem4h iman. Boleh ikuti artikel dibawah.

“Kempen Bendera Putih Tanda pvtus asa, Lem4h iman…” -Mufti Pulau Pinang

Namun begitu, lain pula pendapat dari Cikgu Fadli Salleh yang juga merupakan seorang aktivis yang sangat terkenal di Malaysia. Beliau meluahkan rasa kekecew4annya terhadap respon agamawan yang mengulas isu atau kempen bendera putih.

Menurut beliau, kempen kibar bendera putih ini cukup mudah, mana-mana individu yang sangat terdes4k memerlukan bantuan boleh mengibarkan bendera putih untuk memudahkan jiran atau masyarakat sekeliling memberi bantuan.

“Jujur aku kata, aku sangat kec3wa dengan respon agamawan bila mereka ulas tentang isu bendera putih.”

“Isu kibar bendera putih ini cukup simple.”

Tambahnya lagi, tak perlu kaitkan dengan doa kerana beliau yakin bahawa semua orang yang berada dalam kesusahan sentiasa berdoa.

Dan tidak perlu kaitkan kempen tersebut akan memalukan ketua kampung, imam masjid, zakat, adik-beradik dan sebagainya.

Melalui tinjauan, ramai netizzen menyokong kenyataan yang diberikan Cikgu Fadli dan sehingga kini, perkongsian itu telah mendapat 16 ribu tanda suka.

Komen Netizzen

“Setuju.. makin kita jelaskan, makin dia balas..”

“Mereka kelihatan seperti org yg tinggi ilmu….”

“Si dia menentang ketika dia dalam keadaan kenyang….”

Sekadar perkongsian & terima kasih.

Sumber: FB Mohd fadli Salleh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *