“Jangan s3dih-s3dih. Selagi hidup, daddy akan pastikan..” Aksi Shuib Cuba Tenangkan Ank2 Buat Netizan Seb4k.

PETALING JAYA – T4ngisan ker1nduan anak-anak men4ngisi kehil4ngan insan bergelar ibu mereka, Siti Sarah Raissuddin yang telah menghadap Ilahi mengundang seb4k ramai pihak sejak malam tadi.

Momen hib4 tersebut dikongsi sendiri oleh ayah mereka iaitu pelawak terkenal, Shuib dalam InstaStorynya.

Dalam video berkenaan, kelihatan anak sulung, Uwais Alqarni, 10, dan anak kedua, Dzahira Talita Zahra, 8, menitiskan air m4ta kerana mer1ndui ibunya yang telah mengh3mbuskan n4fas ter4khir awal pagi semalam.

https://youtu.be/5GgHC6gboZM

Tidak turut mer4tapi, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37, dilihat cuba menen4ngkan anak-anaknya yang kes3dihan dan berjanji akan sentiasa menjaga mereka sehingga berjaya.

“Memang dia (Sarah) ada di rumah ini tapi kita tak nampak. Dekta (panggilan manja Talita) rindu dia,” tutur anak kedua mereka dalam nada seb4k.

Sementara, dalam video lain pula, Uwais dilihat menonton beberapa video memaparkan perjalanan akhir ibunya semalam dalam aplikasi TikTok.

Selain Talita, Uwais juga dilihat beberapa kali menges4t air matanya kerana terkenangkan arw4h ibunya dalam video tersebut.

“Jangan s3dih-s3dih daddy ada. Selagi hidup, daddy akan pastikan anak-anak daddy jadi insan hebat, soleh dan solehah,” tutur Shuib menenangkan anak-anaknya.

Tambah pengasas jenama minuman Bubble Bee itu, sekiranya dia merindui arw4h isterinya, dia akan melihat wajah anak sulungnya kerana wajah Uwais saling tidak tumpah seperti Siti Sarah.

“Daddy kalau rindu ibu, daddy tengok Uwais saja,” kata Shuib.

Selain Uwais dan Talita, Shuib dan Allahyarham Siti Sarah turut dikurniakan dua orang lagi cahaya mata iaitu Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini sedang dirawat di hospital selepas dilahirkan pr4matang secara pemb3dahan pada 6 Ogos lalu.

Semalam, negara dikejutkan dengan berita pemergian Allahy4rham Siti Sarah selepas lima hari bert4rung nyawa mel4wan Cov1d-19 di PPUKM.

Siti Sarah Raissuddin, 37, dikejarkan ke hospit4l berkenaan sejak Rabu selepas tahap oks1gen dalam tubuhnya menurun dan dit1durkan sebelum melahirkan Ayash secara pembed4han pada pukul 4 petang Jumaat lalu.

Jen4zah Allahy4rham selamat dikebvmikan selepas waktu Zuhur, sekitar pukul 1.38 tengah hari di Tanah Perkvburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, semalam.

Sumber: K! ONLINE, Youtube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *