“Saya langsung tak p4ksa..” (Video) Did4kwa P4ksa Lelaki Peluk Islam, Ini Penjelasan Dari Aisar Khaled.

Tadi ohmedia ada kongsikan video yang menunjukkan seorang selebriti media sosial, Aisar Khaled yang telah mengislamkan seorang saudara baharu. Perkongsiannya itu bagaimanapun mendapat pelbagai reaksi dari netizen. Ada yang memuji dan ada juga yang men3gur caranya mengislamkan orang tidak sesuai.

Disebabkan itu Aisar dilihat berkongsi satu lagi video untuk menjelaskan apa yang berlaku. Dia turut menegaskan lelaki itu memeluk Islam dengan kerelaan hatinya tanpa dip4ksa seperti d4kwaan sesetengah pihak.

Saya mengajak dia masuk Islam, saya tidak pernah mem4ksa dia. Saya akan bawa dia dibimbing insya-Allah. Orang tak tahu sebelum saya mengajak dia masuk Islam, sahabat menceritakan mas4lah hidup dia. Saya menjadi pendengar yang baik.

Aisar kemudian memaklumkan dia mengajak lelaki itu untuk minum untuk bercerita lebih lanjut. Sebelum pulang Aisar terdetik untuk mengajak lelaki itu memeluk Islam.

Dia setuju untuk masuk Islam, saya langsung tak p4ksa dia. Saya memberitahu dia kebesaran Allah SWT. Alhamdulillah dia terima Islam. Saya akan membawanya untuk dibimbing. – Katanya.

Bagaimanapun apa yang dijelaskan Aisar masih menjadi persoalan ramai orang. Ada juga yang merasakan tindakan Aisar ini tidak menghormati agama lain. Apapun soal keikhlasan hati Aisar ini hanya Allah sahaja yang tahu dan jika niatnya baik, baiklah jadinya.

Kredit: Instagram

Sumber: OhMedia, Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *