“Ada yg ckap kena sump4han..” Wanita Ceritakan Pengalaman Wajah Berk3dut Ketika H4mil.

Setiap ibu h4mil pasti akan melalui pengalaman berbeza antaranya al4han dan perubahan h0rmon. Perkara ini bukanlah sesuatu yang pel1k.

Ada segelintir wanita meng4ndung bertukar wajah menjadi berseri-seri, ada juga yang mengalami perubahan wajah yang t3ruk.

Seperti perkongsian wanita ini, wajahnya menjadi kus4m, bengk4k dan berk3dut seperti wanita berusia sepanjang meng4ndungkan anak.

Menurutnya, pembawakan bayi yang dirasainya untuk keh4milan kali ini lain daripada yang lain sehingga wajahnya kelihatan seperti nenek-nenek.

Jelasnya, dia menunggu selama 8 tahun untuk kehadiran cahaya mata kedua. Sepanjang h4mil, dia mengaku berasa m4lu dengan perubahan kulit wajah. Namun, dia menganggap ianya pengalaman berharga. Paling penting suaminya tidak putus-putus memberikan kata-kata semangat dan memujinya cantik.

Di hantaran lain, dia turut berkongsi pengalaman yang dirasainya sepanjang keh4milan. Antaranya adalah alahan yang t3ruk sehingga dimasukkan ke dalam wad. Cukup tiga bulan h4mil, dia mengalami pend4rahan dan perlu ‘bedrest’ selama dua minggu.

Fuh, sungguh besar pengorb4nan seorang ibu demi mel4hirkan zuriat, kan? Nasib baiklah ada suami yang sentiasa memberikan kata-kata semangat buatnya.

Kredit: Cik Nur Ain

Sumber: OMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *