“Besar dug4an kami…” Tangan Masih Belum Sembuh, Achey Sekali Lagi Diuji.

PETALING JAYA – Sudah j4tuh dit1mpa tangga. Demikian keadaan yang dilalui pelawak Achey apabila dia yang masih dalam proses penyembuhan akibat p4tah tangan baru-baru ini berdepan berita duk4 selepas tiga ahli keluarganya disahkan pos1tif Cov1d-19.

Perkara berkenaan dikongsikan sendiri oleh Achey atau nama sebenarnya Mohd. Nasir Hamzah menerusi Instagram semalam dengan memaklumkan tiga orang ahli keluarganya iaitu abang, kakak dan ibunya dij4ngkiti wab4k tersebut.


“Bismillah. Ujian seterusnya tanda Allah sayang. Mak, Abang Ajip dan Kak Dewi. Pes4kit Cov1d-19 sekarang. Doakan. Waktu untuk gandakan usaha,” tulisnya.

TANGKAP layar memaparkan Achey berhubung dengan ibunya yang dij4ngkiti Cov1d-19 menerusi panggilan video. Foto – K! ONLINE

Ujar Achey, 35, dia agak r4lat kerana tidak sempat mengusahakan urusan v4ksin untuk keluarganya namun reda atas ketentuan yang berlaku.

“Satu persatu datang. Tak sempat usahakan v4ksin untuk kalian. Tapi tak apa, saya tahu Allah sayang.

“Kuat atau tidak, kita usaha habis-habisan. Erti #l4wan yang sebenar. Doakan mereka, kami dan kita kuat. Kalian jaga diri tau, waktu untuk reda dan bangkit,” katanya.

Achey turut memuat naik rakaman panggilan video bersama ibunya yang menaiki ambulans untuk dibawa ke hospital bagi menjalani rawatan.


Terdahulu pada 19 Julai lalu, Achey menjalani pembed4han pada tangan kiri selepas terjatuh dari motosikal semasa mengutip durian di kebunnya.

Ins1den tersebut turut menyebabkan tulang pada tangan kanannya ret4k.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *