“Dia tak mainkan pun nama ALLAH. Dia ulas je..” -Abby Abadi Pertahankan Lim Kit Siang Di IG Erra??

Isu ‘Kerajaan Allah’ yang digunakan ahli pol1tik baru-baru ini mendapat pelbagai reaksi dalam kalangan agamawan, ahli-ahli pol1tik dan juga primadona Malaysia, Erra Fazira melalui akaun instagramnya.

“Saya tak berminat dengan dunia pol1tik..bukan kepakaran saya….”

Dalam masa sama, pelakon Abby Abadi turut meninggalkan pesanan di ruangan komen agar rakyat Malaysia peka dan ambil tahu mengenai urusan pentadbiran negara.

“Sebagai rakyat Malaysia kena ambil tahu tentang urusan pentadbiran negara kita. Kalau nak tunggu minat baru ambil tahu hujung pangkal cerita, alamat memang diperb0dohkan jelah kita semua sampai bila-bila”

Tambahan lagi, Abby berpendapat isu ‘Kerajaan Allah’ yang dikatakan ahli pol1tik itu tidak mempermainkan nama Allah.

“Assalamualaikum kak Erra, jangan terpengaruh dengan benda yang kita tak jelas. Dia tak mainkan nama Allah, ia ulas je bila tengah cakap pasal Kerajaan Allah. Sebab dia bukan Islam, jadi orang hent4m..susah nak terang dekat sini.”

Tulisnya, isu r4sis dimainkan begitu lama sampai orang Malaysia jadi berg4duh sesama sendiri padahal yang berkuasa & menyusahkan rakyat selama ni orang kita sendiri. Kita kena ambil tahu dari mula sampai hujung pangkal.

Abby turut menyifatkan rakyat mudah dipermainkan dan diperb0dohkan oleh individu yang tidak bertanggungjawab jika tidak tahu mengenai isu semasa pentadbiran negara.

Dilihat, posting terbabit telah pun dip4dam dalam instagram Erra Fazira.

Tambahan – Lim Kit Siang Mohon Maaf

“Saya menyangka bahawa Hadi Awang menyatakan hanya sebuah Kerjaan Islam dapat menangani Covid-19”

“Saya dimaklumkan bahawa saya silap dalam pemahaman  saya mengenai apa yang dikatakan oleh Hadi Awang dan beliau bukan merujuk kepada ‘Kerajaan Islam”

“Atas kesedaran ini, saya menarik balik kenyataan saya dan memohon maaf atas kenyataan tersebut”

Sumber: Awani.com, Murai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *