4 Bulan Tak Berjumpa, Ezzaty Abdullah Kehil4ngan Insan Tersayang..

Selepas berbulan lamanya tidak dapat bertemu gara-gara Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), pelakon Ezzaty Abdullah terpaksa menahan kes3dihan apabila neneknya mengh3mbuskan naf4s terakhir semalam.

Berita duk4 tersebut dikongsikan Ezzaty, 31, menerusi Instagramnya malam semalam.

“Innalillah. Al-Fatihah untuk arw4h nenek saya. Semoga r0hnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman.

“Ampunkan segala dos4nya Ya Allah. Ya Allah, kuatkan semangat kami semua untuk terus reda,” tulisnya.

Biarpun reda dengan pemergian insan tersayang yang terpis4h jauh, namun Ezzaty mengakui dia dan keluarga terpaksa mengambil sedikit masa untuk membina kembali semangat.

“Allah lebih sayangkan tok. Terima kasih Ya Allah pinjamkan tok pada saya selama 31 tahun. Lapangkanlah kvbur tok dan semadikanlah bacaan al-Quran kami buat peneman tok di sana supaya tak sunyi nanti.

“Tok wan (arw4h datuk) dah lama tunggu cinta hati dia. Tok besarkan anak-anak seorang diri dalam kem1skinan sampai semuanya berjaya. Tok ibu yang hebat!” katanya.

Tambah pelakon drama Rahimah Tanpa Rahim itu, arw4h neneknya tidak pandai membaca tulisan rumi tetapi menghafal semua surah dalam al-Quran.

Malah sepanjang hidupnya, arw4h neneknya sering mengamalkan bacaan zikir setiap masa.

“Tanyalah surah apa je dia tak hafal? Tak ada. Semua dia hafal. Banyak doa yang tok ajar untuk digunakan dalam hidup.

“Insya-Allah, kami anak-anak dan cucu-cucu tok cuba sambung berzikir untuk tok. Semoga semua amalan kami yang tok ajar akan disalurkan pahala kepada tok di sana. Jumpa nanti tok. Kami pasti menyusul,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ezzaty Abdullah (@ezzatyabdullah)


Sumber: @ezzatyabdullah, Kosmo 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *