1su Fitn4h Masih Aktif Diperkatakan, Siti Nordiana Naikkan S4man Kepada RM2.5 juta..

PETALING JAYA – Pertelingk4han penyanyi Siti Nordiana bersama lima sekawan termasuk Lan Solo dan Syura Badron kini memasuki episod baharu apabila menfailkan s4man berjumlah RM2.5 juta dan pernyataan tuntutan permohonan maaf secara terbuka kepada lima defendan terlibat.

Perkara tersebut disahkan peguam dilantik penyanyi lagu Angkara itu Abang Azlan Abang Ariffin.

Dalam s4man tersebut,  Abang Azlan dari Abang Azlan & Associates berkata, anak guamnya, Siti Nordiana telah menuntut penerbitan permohonan maaf menerusi siaran akhbar, Instagram dan Facebook live serta RM500,000 daripada setiap defend4n iaitu Lan, Syura, isteri Lan iaitu Nur Sheila, jurusolek Aida G dan Pegawai Perhubungan Awam FMC, Sam Samin.

“Dalam writ s4man yang dihantar secara e-mel semalam, beberapa perkara telah dinyatakan iaitu permohonan maaf secara terbuka dalam media sosial dan terbitan akhbar serta tuntutan amaun g4nti rvgi RM500,000 daripada setiap defend4n yang secara keseluruhannya berjumlah RM2.5 juta.

Selain itu, terdapat juga tiga lagi tuntutan iairu g4nti rvgi t3ruk, g4nti rvgi teladan dan g4nti rvgi khas yang akan dinilai serta ditentukan oleh pihak m4hkamah,” katanya.

BERMULA dengan cakap bel4kang, kini perg4duhan Siti Nordiana bersama Lan Solo, Syura dan lima individu lain bakal dibicarakan di mahkamah. Foto – K! ONLINE

Mengulas mengenai jumlah g4nti rvgi yang semakin bertambah daripada RM200,000 kepada RM500,000, Azlan memberitahu jumlah tersebut bertukar kerana fitn4h mengenai 1su antara mereka masih aktif diperkatakan dalam media sosial sehingga hari ini.

“Sebelum ini RM200,000 itu dinyatakan dalam tuntutan permohonan maaf pertama pada Julai lalu namun sehingga kini pihak kami tidak menerima sebarang kenyataan pen4fian daripada pihak mereka.

“Jadi, RM500,000 ini sebagai g4nti rvgi kerana masih tiada permohonan maaf atau pen4fian daripada pihak mereka. Hal ini melibatkan fitn4h yang masih berleluasa dalam media sosial,” ujarnya.

Dalam pada itu, ketika ditanya sama ada jumlah tuntutan tersebut akan bertambah atau tidak, Azlan memberitahu semuanya akan berg4ntung terhadap keputusan mahkamah kelak.

“Selepas perbicaraan nanti, pihak mahkamah akan tentukan sama ada Siti Nordiana layak menerimanya atau jumlah tuntutan tersebut juga akan dikurangkan.

“Insya-Allah, sesi pengurusan k3s akan dijalankan secara virtual melibatkan saya dan pihak peguam lima defend4n dengan pihak M4hkamah Sesyen Kuala Lumpur pada 9 Ogos depan,” katanya lagi.

Sementara itu, peguam mewakili lima defend4n terbabit iaitu Alan Razak dari Tetuan Azlan Razak & Associates turut mengesahkan pihaknya telah menerima writ sam4n tersebut daripada pihak plaintif (Siti Nordiana).

“Saya mengesahkan kesemua anak guam menerima writ sam4n dan pernyataan tuntutan daripada peguam cara plaintif (Siti Nordiana) semalam.

“Melalui sesi pada 9 Ogos depan, m4hkamah akan meminta peguam-peguam untuk kenal pasti kebarangkalian untuk menyelesaikan k3s di luar mahkamah tanpa perlu melalui perbicaraan penuh,”katanya kepada Kosmo! Online hari ini.

Dalam kenyataan sama, Alan turut memngesahkan Siti Nordiana juga menuntut g4nti rvgi khas, g4nti rvgi t3ruk dan g4nti rvgi teladan menerusi pernyataan tuntutan tersebut.

Dalam laporan Kosmo! sebelum ini, pelakon drama Dia Semanis Honey itu menuntut Lan, Syura, isteri Lan iaitu Nur Sheila, Pegawai Perhubungan Awam FMC, Sam Samin dan jurusolek, Aida G untuk membuat permohonan maaf secara terbuka dalam tempoh 48 jam serta membayar RM200,000 setiap seorang kepadanya.

Namun, kelima-lima individu itu g4gal berbuat demikian pada tempoh yang diberikan.

Sebagai info, kem3lut antara Siti Nordiana dengan lima sekawan itu bermula Lan dan Syura mended4hkan konfl1k yang berlaku antara mereka dengan Siti Nordiana menerusi sesi Instalive pada 20 Julai lalu.

Menerusi sesi tersebut, Sheila dan Lan mengakui terkil4n dengan Siti Nordiana serta pengurusnya, Anas kerana sering mengvngkit perihal soal bayaran makanan.

Sementara itu, Syura pula mend4kwa dia dim4lukan oleh Siti Nordiana dan pengurusnya, Anas sehingga menyebabkan ada pihak produksi enggan memberikan tawaran kerja kepadanya.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *